Omgeving

Familiebadplaats Cavalaire-sur-Mer ligt aan de Middellandse Zee met uitzicht op het schiereiland Cap Lardier. Er is een vier kilometer lang zandstrand en een jachthaven met 1000 plaatsen. Het achterland bestaat uit beboste heuvels, onderdeel van het ongerepte natuurgebied Massif des Maures. St Tropez ligt op 18 kilometer afstand.

Cavalaire heeft 6000 inwoners en is betrekkelijk rustig, zeker in vergelijking met St Tropez. Toch is het dorp mondain genoeg om een casino en twee discotheken te hebben. Verder is er een gezellig centrum met winkels, postkantoor, banken, cafés, restaurants, terrasjes, twee jeu de boules-pleinen en een bioscoop. In het hoogseizoen (juli-augustus) is het druk in Cavalaire, in de rest van het jaar is het erg gemoedelijk.

Klimaat

In Cavalaire-sur-Mer is het bijna het hele jaar mooier weer dan je zou verwachten. Het plaatsje wordt beschut door aangrenzende Massif des Maures. Hierdoor is er sprake van een microklimaat: de zon schijnt meer dan 300 dagen per jaar en het regent er relatief weinig. Soms waait wel de Mistral: een krachtige noordelijke wind.

Temperatuur

Zonuren

Watertemperatuur